Tema: E-signering og digital signatur

DocuSign vs Manymore Sign

Redaksjonen30.01.2023
DocuSign signering logo og bilde

DocuSign er veteranen innenfor internasjonale e-signaturløsninger og var en av de som satte standarden for enkle og brukervennlige elektroniske signeringer. Er det da noe poeng å sammenligne en liten norsk bedrift med en gigant som DocuSign?

Svaret er helt klart ja. Selv om de ble grunnlagt for 20 år siden, har mye skjedd siden da. Teknologi, datakraft og muligheten til å lage brukervennlige løsninger har utviklet seg med rakettfart.

Docusign tilbyr i dag en rekke ulike produkter, så for å være rettferdige (ovenfor oss selv) så vil vi nedenfor bare sammenligne selve den elektroniske signeringsløsningen og ikke alt det andre de tilbyr. La oss hoppe i det og begynne:

🤓 Brukervennlighet

DocuSign:

DocuSign er enkel å ta i bruk og har et grensesnitt som er lett gjenkjennelig, både i utforming og hvordan man inviterer til signering. DocuSign har også en oversiktlig liste der man kan se alle dokumenter som er lastet opp og sendt ut.

Det største problemet er dersom du ikke trenger alle mulighetene som DocuSign tilbyr. Da blir det fort uoversiktlig og litt vanskelig å holde styr på alle funksjonene.

Manymore Sign:

Enkel og brukervennlig løsning, der det er lagt vekt på at man skal kunne sende av gårde en avtale raskt. I motsetning til DocuSign går man gjennom færre trinn for å sende noe til signering.

✍️ Funksjoner

DocuSign:

Her finner du svært mange funksjoner, og har du behov for en avansert løsning så har du mange muligheter med DocuSign. Du kan velge å plassere signaturer på selvvalgt plass i dokumentene du laster opp, sammen med annen data som trengs å fylles ut. Nyttig dersom du har behov for at noen skal fylle ut en kontrakt eller lignende og du ikke har gjort det på forhånd.

Du kan også lage maler som kan gjenbrukes flere ganger. Nyttig dersom du ofte sender ut det samme dokumentet.

De tilbyr også BankID-verifisering, men denne er kun tilgjengelig via spesielle avtaler.

Manymore Sign:

Tilbyr mindre funksjonalitet enn DocuSign, men trenger man egentlig så mye dikkedarier når det gjelder å signere et dokument? Har det viktigste:

Enkel oversikt over alle dokumenter, automatiske påminnelser til de som skal signere, raskt å laste ned de ferdigsignerte avtalene. Norsk system som lagrer alle dokumenter i EU og Norden ref personverndirektivet fra EU og GDPR.

💸 Pris

DocuSign:

Alt koster med DocuSign. Du kan riktignok teste 3 utsendelser gratis (de kaller det konvolutter eller Envelopes). Den billigste personlige månedsplanen koster 9 euro /mnd (1 års bindingstid, dvs. 108 euro per år.) Da har du en begrensning på totalt 5 utsendinger per måned. Billigste bedriftsplan koster fra 23 euro/ mnd eller 276 euro årlig)

Manymore Sign:

Gratis for e-postsignaturer (lik DocuSign) og ingen begrensning på antall utsendelser.

🖇️ Integrasjoner (for bedrifter)

DocuSign:

Tilbyr en rekke integrasjoner med deres API. Å bruke APIen har en egen prisliste.

Manymore Sign:

API-mulighet for integrasjon med valgfritt system.

Felles for begge systemer:

  • Juridisk gyldige signaturer
  • Oversikt over alle signerte dokumenter

📒 Oppsummert

Manymore er et lite norsk selskap som utfordrer giganten fra Silicon Valley. DocuSign er listet på NASDAQ-børsen av en grunn. De har 20 års erfaring og har bygd et svært avansert produkt som også koster deretter.

Trenger du spesial-løsninger eller avanserte metoder for signere et dokument på en eller annen finurlig måte, så er det ikke noe tvil: Gå for DocuSign, men vær klar over at det kommer til å koste betydelig, med mindre det er greit å få begrensninger på f.eks. hvor mange dokumenter du sender.

MEN trenger du derimot en enkel og kjapp løsning for å signere et dokument uten noe om og men, så er det Manymore Sign du bør gå for. En bonus er selvfølgelig at du kan spare mye - men det er ikke det vi ønsker å trekke fram i denne sammenhengen.

DocuSign er rett og slett utrolig overveldende i all sin prakt slik at det fort blir komplekst. Til syvende og sist ender mange opp med å kanskje bruke bare en tidel av funksjonaliteten som ligger der uansett. Og hva er vel da vitsen med å betale skjorta?

Det enkleste er ofte det beste, og spesielt i denne sammenhengen, mener vi ubeskjedent. 😉

Prøv Manymore Sign gratis nå!