Tema: E-signering og digital signatur

Husleiekontrakter og inventarliste - last ned gratis PDF-maler

Redaksjonen27.01.2023
Par som har inngått husleiekontrakt på hus

Å inngå en god husleiekontrakt er viktig for nattesøvnen. Her har vi samlet noen ressurser til maler i PDF-format som du kan bruke som et utgangspunkt. Registrerer du deg i Manymore.com kan du også signere avtalene helt gratis og alltid ha oversikt over de avtalene som du har inngått.

🏠 Derfor bør du alltid inngå skriftlig leieavtale

Har du en skriftlig avtale som er signert av begge parter er det aldri noen tvil om hvilke vilkår dere er blitt enige om. Dette vil redusere tvil om hva som er inkludert, oppsigelse, betalingsvilkår og mye mer.

Skulle det oppstå en tvist er det også mye enklere å påvise mangler eller brudd på ting som var lovet enn hvis man bare har en situasjon der det er påstand mot påstand.

Det er husleieloven som regulerer leieforholdet du inngår. Husk at reglene vil variere litt om avtalen du inngår er avgrenset til en bestemt tidsperiode eller om det er en løpende avtale.

✍️ Må man inngå skriftlig husleieavtale?

Dersom en av partene krever det så er man forpliktet til det. Både som utleier og leietaker bør man alltid (og vi understreker alltid!) inngå en skriftlig avtale.

Nedenfor linker vi til noen gratis maler for husleiekontrakt, men som alltid så bør du sjekke innholdet først. Dersom du er i tvil eller trenger å inkludere spesielle vilkår så bør du snakke med en advokat eller ekspert.

⬇️ Du kan laste ned husleiekontraktene på ulike språk:

Norsk bokmål (PDF)

Norsk nynorsk (PDF)

Engelsk (Tenancy agreement) (PDF)

📺 Husk også å dokumentere inventaret når du tar over boligen. Denne listen bør legges ved avtalen eller signeres separat:🪑

Avtale med liste over inventar ved overtakelse av leiebolig (PDF)

Malene er utarbeidet av Forbrukerrådet.

Bruk Manymore til å signere avtalene dine - det er helt gratis!

Når du bruker Manymore Sign får du full oversikt over alle avtaler og dokumenter som du inngår. Det koster ingenting og er raskere enn tradisjonelle papiravtaler som inngås med penn og papir. Alle parter signerer enkelt fra mobil eller PC og får tilsendt ferdigsignert avtale til sin e-post.