Tema: E-signering og digital signatur

Grønne valg for en bedre fremtid med e-signering

Redaksjonen19.04.2023

En av de største miljøtruslene som verden møter i dag er avskoging.

Konsekvensene av avskoging og skogforringelse er større og mer komplekse enn de fleste kan forestille seg. Ifølge FN står skogen for 31% av hele jordens landmasse, og er hjem til en stor andel av planetens biologiske mangfold, både planter og dyr.

En viktig del av FNs bærekraftsmål handler om å sikre bærekraftige forbruks- og produksjonsmønstre, og ikke minst å fremme bærekraftig bruk av økosystemer, inkludert bærekraftig skogforvaltning.

Vi vet alle at papir ikke kan lages uten å felle trær. Ifølge Verdens naturfond (WWF), utgjør papirindustrien hele 33-40% av alt globalt, industrielt omsatt treverk. Dette gjelder alt fra papirlommetørkler til trykkede kataloger og printerpapir som brukes på kontorer — og alt du ellers kan tenke deg at papir brukes til.

Mennesker fortsetter med å ødelegge helsen til jordas økosystem på land, som hele jordkloden er avhengig av. Skogen dekker 30 prosent av jordas overflate, og gir mat og ly til over 80 prosent av alle dyr.

FNs bærekraftsmål 15 - livet på land

Ikke bare har felling av trær til bruk i papirproduksjon en negativ effekt på miljøet, men selve produksjonen forurenser gjennom miljøskadelige utslipp og avfall.

En ting vi alle kan gjøre for miljøet er å være bevisste på vårt papirforbruk. Vi kan for eksempel velge å støtte papirprodusenter som bruker resirkulert papir. Vi kan også selv gjenbruke ting som papirposer, pappesker og lignende, slik at det ikke blir søppel av det (i alle fall ikke før vi har brukt det mer enn én gang).

En annen ting vi kan gjøre, så langt det er mulig, er rett og slett å slutte å bruke papir.

Den første versjonen av det digitale skriveverktøyet Microsoft Word ble lansert i 1983. Datamaskiner og digital teknologi har kommet langt siden den gang. I dag finnes det knapt en prosedyre eller tjeneste som tradisjonelt er blitt utført på papir, som ikke også kan utføres digitalt. Dette inkluderer selvsagt dokumentskriving, men også dokumentlagring, oversendelse av dokumenter fra sender til mottaker, og ikke minst elektronisk signering av kontrakter og avtaler.

Stadig flere bedrifter setter fokus på å redusere sitt karbonutslipp gjennom nettopp å ta grønnere valg — og elektronisk signering er en måte du kan gjøre dette på. Det sparer ikke bare papir, men kan også spare miljøet ved at en ikke trenger å reise for å fysisk være til stede og skrive under.

Manymore.com tilbyr akkurat en slik tjeneste, som lar deg sende dokumenter til signering, samt holde oversikt over signerte dokumenter på ett sted. Vårt mål er å få 1 million digitalt signerte dokumenter gjennom systemet årlig, og på den måten drastisk redusere både vårt eget og andre bedrifters papiravfall.

Hvorfor ikke prøve Manymore Sign? Reduser papiravfall, manuelle prosesser, og ha alt på ett sted — helt gratis.