Få frilanslønn med skattetrekk gjennom Manymore.com

Redaksjonen15.02.2023

Hvis du noen gang har tatt frilansoppdrag for en kunde, har du helt sikkert kjent på hvor mye administrasjon og papirarbeid som kommer med å få betalt som frilanser.

Det vanligste er å ha egen virksomhet – gjerne enkeltpersonforetak, eller i noen tilfeller AS – for å ta betalt for frilansarbeidet. Mange tenker kanskje også at dette er den eneste måten å få betalt for frilansoppdrag på. Men slik er det ikke.

I denne artikkelen ønsker vi å forklare hva det betyr å få frilanslønn gjennom Manymore.com, og hvordan vi beregner lønnsutbetaling.

🧐 Hva er frilanslønn med skattetrekk?

Med Manymore.com kan du få betalt for dine oppdrag som frilanser uten å ha ditt eget firma. Vi tilbyr frilanslønn med skattetrekk. Det vil si at vi tar oss av alt av skattetrekk og rapportering til skatteetaten, slik at du kan bruke pengene du får på konto til akkurat det du vil!

I praksis ser prosessen slik ut:

  1. Du fakturerer kunden din (eller vi fakturerer dem på dine vegne, hvis kunden er en av våre partnere)
  2. Vi sørger for at alt av skatter beregnes, trekkes, og sendes til skatteetaten, pluss rapportering
    1. Dette inkluderer: MVA, lønnsskatt, og arbeidsgiveravgift (vi henter skattekortet ditt hver gang for å få riktig trekkprosent)
    2. Manymore.com tar også et administrasjonsgebyr på 4,9% på total fakturert sum (det laveste i bransjen!)
  3. Du får utbetalt ferdig skattet og rapportert frilanslønn

💰 Hvordan regnes lønnen ut?

Under ser du et enkelt eksempel på hvordan regnestykket kan se ut når vi utbetaler lønn etter skatt for frilansere. For enkelhets skyld bruker vi 10 000 kr som eksempel på summen du har jobbet for.

Beløp inkl. MVA: Summen som din kunde må betale. Det er betalingen for ditt arbeid, med MVA på toppen.

MVA: Merverdiavgift betales av din kunde, og kreves på de fleste varer og tjenester som omsettes i Norge. MVA har litt ulike satser, men er vanligvis på 25%. Manymore.com setter til side MVA og innbetaler dette tilbake til staten i henhold til Skatteetatens retningslinjer.

Beløp eks. MVA: Summen som faktureres for arbeidet du har utført uten merverdiavgift.

Administrasjonsgebyr: Gebyret vi trekker for å ta oss av administrasjonen av utbetalingen for deg. Dette inkluderer den tekniske løsningen, skattetrekk, rapportering og betaling av skatter og avgifter og overføringen til deg.

Arbeidsgiveravgift: Når Manymore.com utbetaler lønn etter skatt, er vi forpliktet til å sette til side arbeidsgiveravgift (AGA), og betaler dette videre til Skatteetaten. Når du tar oppdrag som frilanser, er du ikke fast ansatt noe sted. Ved lønnsutbetaling gjennom Manymore.com, gjelder vår frilanseravtale for hver enkelt fakturering og utbetaling, og AGA blir en del av denne prosessen.

Brutto utbetaling: Dette er din bruttolønn, det vil si lønn før skatt. Lønnsskatt trekkes fra dette beløpet før det utbetales til din konto.

Skatt: Din lønnsskatt, basert på prosenten vi finner på skattekortet ditt. Skattekort hentes ut og sjekkes før hver utbetaling, slik at prosenten blir riktig. I dette regnestykket har vi brukt 26% som eksempel.

Utbetaling: Summen vi overfører til deg, det vil si din nettolønn. Ikke noe mer administrasjon nødvendig – disse pengene er dine og du kan bruke de på akkurat det du vil! All rapportering til din årlige selvangivelse tar vi oss av.

✅ Hvorfor bør du bruke frilanslønn gjennom Manymore.com?

Den åpenbare fordelen med å la Manymore.com ta seg av skatt og rapportering for deg, er at du selv slipper å tenke på det. Du kan også spare penger ved at du slipper å benytte deg av regnskapsfører og et eget kostbart regnskapsprogram.

Hvis du er ny som frilanser, eller usikker på om du kommer til å jobbe fulltid med frilansarbeid, anbefaler vi å gå for frilanslønn med skattetrekk i begynnelsen. Da får du frihet til å konsentrere deg om arbeidet, og å finne ut om det er noe for deg, før du tar steget med å starte ditt eget ENK eller AS.

Les mer om forskjellen mellom å ha et firma og å motta lønn.