Tema: Fakturering og lønn

Send faktura som privatperson på 1-2-3!

Redaksjonen02.02.2023
Person som sender faktura

I utgangspunktet så er det bare personer som har registrert en bedrift og som har fått et organisasjonsnummer som kan fakturere andre. Grunnen er at staten har strenge regler for rapportering av inntekter og skatter og som dermed regulerer kjøp og salg av produkter og tjenester.

🤔 Er det mulig?

Ja! Ikke bare er det mulig, men det er i tillegg enklere å fakturere som privatperson enn som bedrift. Og grunnen er enkel. Når du skal fakturere noen privat så er det Manymore.com AS som fakturerer på dine vegne. Og pengene blir utbetalt til deg som lønn rett på konto. Skattet og klar til bruk.

👍 Hva er fordelen?

  • Du trenger ikke å opprette et firma — med alt papirarbeidet, regnskapsføring og oppfølging som følger med.
  • Vi håndterer alt av rapportering til myndighetene
  • Vi betaler inn all nødvendig skatt til myndighetene. Dvs merverdiavgift (MVA), pålagt arbeidsgiveravgift og din lønnskatt.
  • Du får pengene rett på konto, ferdig skattet og klar til bruk.

🧾 Fakturere som privatperson og skatt

Når du fakturerer via oss så blir alle skatter og avgifter betalt før du får utbetalt pengene som lønn. I selvangivelsen din vil det komme opp som at du har mottatt lønn fra Manymore.com AS. Dette er fordi det er vi som har fakturert på dine vegne og utbetaler deg lønnen.

🔢 Fakturere uten organisasjonsnummer

Det er bare firma som er registrert i Brønnøysundregistrene og som har fått tildelt et organisasjonsnummer som har lov til å sende ut faktura. Så når du fakturerer gjennom oss så er det Manymore.com AS med vårt organisasjonsnummer, som fakturerer på dine vegne for den jobben du har gjort. Du får utbetalt beløpet som nettolønn, med alle offentlige skatter og avgifter samt din lønnskatt betalt. Pengene er dermed klar til bruk og du slipper å bekymre deg for ytterligere papirarbeid.

På den måten slipper du også å registrere ditt eget firma i Brønnøysund med all den mer-jobben og oppfølgingen dette krever.

🏷️ Hva koster det?

En konto hos oss er helt gratis å ha. Fakturaprogrammet er også helt gratis.

Du betaler bare en avgift per faktura på 4,9% av fakturert beløp for at vi skal håndtere alt til du får pengene utbetalt på konto. (Denne avgiften er forøvrig den laveste i bransjen.)

💡 Slik går du fram!

Det er veldig enkelt å fakturere som privatperson med Manymore:

- Register en gratis konto

- Gå til menyen og velg Fakturaer og Velg Utbetalingsprofil. Velg Lønn og sett inn ditt kontonummer dit du ønsker å få overført pengene.

- Opprett Ny faktura

- Sett inn mottaker - altså den som skal faktureres.

- Skriv inn hva slags type oppdrag du har utført slik at vedkommende skjønner hva fakturaen gjelder.

- Send faktura

Enkelt og greit! Da er det bare å lene seg tilbake og vente på at pengene kommer på konto.

Det som skjer i bakgrunnen er at vi kontrollerer fakturaen, legger på MVA (som går til staten) og sender den videre til mottaker. Avsender er Manymore.com AS - med en beskrivelse av hva fakturaen gjelder. Når pengene blir betalt inn på vår konto fra den som blir fakturert, vil vi utbetale pengene som nettolønn. Dvs. fakturert beløp minus alle skatter og avgifter.

Hvor fort får jeg pengene?

Så fort vi mottar pengene fra fakturamottaker vil du få nettolønn overført til din konto.

Prøv tjenesten nå!